8 пріоритетних напрямків для нового Голови Державної служби України

Під час позачергового засідання КМУ 13 жовтня 2020 року було призначено на посаду Голови Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. Бізнес-спільнота підготувала ТОП основних завдань для новоспеченого керівника:

  1. Підтримка українських експортерів на міжнародному ринку;
  2. Забезпечення формування та діяльності професійної команди Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.
  3. Забезпечення діджиталізації інформації та державних послуг.
  4. Дотримання термінів видачі висновків санітарно-епідеміологічної експертизи.
  5. Розробка методичних рекомендацій щодо правильності трактування нехарчових продуктів.
  6. Попередження та запобігання фальсифікації продукції.
  7. Вступ в міжнародну організацію PIC/S (Системи співробітництва фармацевтичних інспекцій).
  8. Оновлення інструкцій профілактики та лікування хвороб тварин відповідно до європейських стандартів.